< terug naar het nieuws overzicht

Binnenkort een groen-blauw, klimaat adaptief en educatief schoolplein voor de Dr. H. Bavinckschool!

DORDRECHT Over een tijdje is het zover. Dan starten de werkzaamheden voor de herinrichting van het schoolplein van de Dr. H. Bavinckschool aan de Singel. Hun droom: Een groen, klimaat adaptief en educatief schoolplein met ruimte voor sport en spel, buitenles, beleving en meer groen.

Het team en de kinderen van de Dr. H. Bavinckschool hebben al jaren de wens voor een meer uitdagende en groenere inrichting van het schoolplein. Naast het vervangen van speeltoestellen denken zij dat er nog veel meer mogelijk is voor de kinderen.

Zo willen zij graag meer buiten les gaan geven, een avontuurlijke buitenspeelplek, meer groen, bomen en schaduw toevoegen en werk maken van de moestuin. Op deze manier zorgen zij ervoor dat de kinderen een prettige speel- en beweegruimte krijgen met voldoende mogelijkheden voor ontwikkeling en ontdekken. Ook wordt hiermee gewerkt aan biodiversiteit en natuureducatie.

Nu heeft het schoolbestuur al een budget gereserveerd voor vervanging van de speeltoestellen. Verder zijn subsidies aangevraagd bij de Provincie, het Waterschap en ook de gemeente. Tot de grote vreugde van het team waren deze instanties ook enthousiast over de plannen en zij hebben een mooie bijdrage toegezegd voor de realisatie van het Groen-Blauwe schoolplein. Verder zijn serviceclubs en mogelijke sponsoren aangeschreven.

Samen aan de slag!

Om alle wensen uit te laten voeren is nu de hulp van ouders, kinderen en de omgeving nodig! Op ouders is een beroep gedaan voor mogelijkheden tot sponsoring vanuit een eigen bedrijf of werkgever. Een inzamelingsactie door de kinderen is in deze tijd van Corona wat lastig om op school te organiseren. Om er toch iets leuks van te maken voor de kinderen organiseert de school een statiegeld-actie. Kinderen mogen statiegeldbonnen inleveren op school en de groep die de grootste bijdrage inzamelt wint een prijsje. Met een geldmeter zal voor de kinderen de opbrengst zichtbaar worden gemaakt. Ook zal er nog een crowdfunding pagina worden gelanceerd. Hierover wordt binnenkort meer bekend gemaakt. Met de opbrengst probeert de school het laatste stuk budget nog bij elkaar te sprokkelen.

Wilt u ook met statiegeld of een sponsorbijdrage aan ons Groen-Blauwe schoolplein bijdragen? Wij hopen het want zo werken wij samen toe naar dit goede doel!

Indien u vragen heeft over deze actie of andere suggesties, neemt u dan contact op met Priscilla: pvanos-kok@h3o.nl, of juf Joke: JSnijders@H3O.nl

Samen gaan wij voor een groen-blauw schoolplein!

Alvast heel hartelijk dank namens alle kinderen van de Dr. H. Bavinckschool!

Dit bericht is o.a. verschenen op: