Kinderparticipatie

Wie weet er nu beter waar behoefte aan is op het schoolplein, dan de kinderen zelf? Schoolpleinadvies is er van overtuigd dat kinderparticipatie een enorme meerwaarde heeft bij plannen voor herinrichting van de buitenruimte om uw schoolgebouw. Kinderen maken dagelijks gebruik van het schoolplein en weten daarmee als geen ander te vertellen waar behoefte aan is.

Wij geloven dat een schoolplein beter is ingericht als kinderen hierbij een actieve rol mogen spelen.

 

Gastlessen/workshops

Schoolpleinadvies.nl geeft ook regelmatig gastlessen en workshops aan kinderen op de basisschool. Zo zijn er binnen de JEELO methode gastlessen en workshops “Inrichten van je eigen omgeving” gegeven.

Binnen het thema “projectontwikkeling” heeft Schoolpleinadvies.nl gastlessen gegeven aan plusklassen van een aantal scholen.

 

Ga ook aan de slag met het schoolplein en neem contact op voor een vrijblijvende afspraak via info@schoolpleinadvies.nl.

 

Herinrichting schoolplein Basisschool de Horizon – Grashoek – Gemeente Peel en Maas

Procesbegeleiding – Opstellen projectplan – Lobby richting gemeente en dorpsraad – Begeleiding ontwerpproces – Fondsenwerving en subsidies

Procesbegeleiding Kindpark Boekel – Boekel – Noord Brabant

Vanwege de gezamenlijke nieuwbouwplannen van OBS de Uilenspiegel en Kindcentrum de Regenboog diende de gehele buitenruimte volledig heringericht te worden.

Buurt- en kinderparticipatie Basisschool St. Bernardus

Organisatie buurtbijeenkomst en samenstellen werkvorm voor kinderparticipatie.