Wie wij zijn

Schoolpleinadvies.nl is in 2016 opgericht door Marianne Greenall. Na een ruime ervaring in de wereld van buitenspelen in zowel commerciële als maatschappelijke functies is veel ervaring opgebouwd die goed van pas komt bij de inrichting van een schoolplein. Als onafhankelijke spin in het web verbindt Schoolpleinadvies de juiste partijen bij uw project. Op deze manier wordt u ondersteund om van uw plannen een lokaal maatschappelijk samenwerkingsproject te maken voor de kinderen en de buurt.

 

Marianne: “Ik vind het belangrijk dat uw schoolplein een speelplek wordt die past bij de behoeften van de kinderen en aansluit op de visie van de school en de wensen van het docententeam. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er veel ruimte is voor buiteneducatie, uitdaging, avontuur en ontdekking in een veilige omgeving. Een schoolplein kan een belangrijk onderdeel uitmaken van de ecologische verbindingszones in de wijk. Door de toepassing van voldoende hoog en laag groen kan het schoolplein een bijdrage leveren aan meer biodiversiteit en wordt regenwater beter opgenomen. Voldoende groen op het plein zorgt voor prettige schaduwplekken en daarmee voor verkoeling van de speelruimte. Spelen en leren in een groene omgeving leidt bovendien tot betere leerresultaten.”

 

Het (her)inrichten van het schoolplein is geen dagelijkse taak

Goede plannen maken voor de vernieuwing of verbetering van het schoolplein is een behoorlijke taak, waar een schoolteam en schoolbestuur wel wat deskundige hulp bij kan gebruiken. Schoolpleinadvies helpt u graag.

 

In 10 stappen naar het gewenste plan

Op basis van een 10-stappenplan brengen wij alle wensen in kaart om tot een goed en gewenst plan te komen voor uw schoolplein. Daarbij wordt niet alleen gewerkt aan het plan, er wordt ook meegedacht over de mogelijkheden voor financiering van de inrichtingskosten. Hiermee zorgen wij samen met u dat plannen ook werkelijk tot uitvoer kunnen komen.

 

Neem gerust eens contact op voor een vrijblijvende afspraak of stel uw vraag door een mail te sturen naar info@schoolpleinadvies.nl.