< terug naar het nieuws overzicht

Tip voor de meivakantie: Aan de slag in eigen moestuin of start een pompoen challenge met je gezin

Het is eind april en de komende weken zijn velen van ons nog thuis of dichtbij huis. Voor gezinnen is het een mooie gelegenheid EN nog net op tijd om te beginnen met een moestuin of de start van een “pompoen challenge”.

Een moestuin aanleggen hoeft niet moeilijk en duur te zijn. Heb je een stukje grond vrij in je tuin of plek voor een zaaibak of potten op je balkon? Dan is er ruimte om je eigen groenten of fruit te telen. Mijn gezin heeft de afgelopen weken onder andere de volgende groenten en fruit gezaaid en geplant: aardbeien, peultjes, sperziebonen, groene selderij, rode uien, lente uitjes, tomaatjes en paprika’s. Andere groenten zoals spitskool, broccoli, minikomkommers, sla, spruiten, aardappelen, knoflook en rabarber zijn ook makkelijk te verwerken in een moestuin. Het geeft veel voldoening om in korte tijd een plantje uit de grond te zien komen. Voor de kinderen is het leuk en leerzaam en samen werken we naar een mooi en hopelijk lekker resultaat.

Dan is er nog wat leuks ontstaan in deze tijd van veel bij elkaar zijn met het gezin: Wij zijn gestart met een “pompoen challenge”. We hebben allemaal een pompoenzaadje geplant. Nu is het de uitdaging om met de juiste zorg en aandacht de grootste pompoen te kweken. Wij, als ouders, hebben dit ook nooit eerder gedaan, dus ook voor ons als volwassenen is dit net zo leerzaam en uitdagend als voor onze kinderen. Welke prijs win je dan, zul je je misschien afvragen? De winnaar wint een heus “Royal Weekend”. Dat wil zeggen: De winnaar hoeft geen klusjes te doen en de overige gezinsleden zorgen dat de winnaar niets te kort komt wat betreft eten, drinken, aandacht, spelletjes en andere verwennerij in het weekend, wanneer de pompoenen gerijpt zijn. Ik zeg, GAME ON!

Veel succes voor alle andere gezinnen die hier wellicht ook al mee gestart waren of ook mee gaan doen. En natuurlijk…zorg goed voor elkaar en blijf positief!