< terug naar het nieuws overzicht

Verschenen in de KOPloper

In de nieuwsbrief van KOP (Kinderopvang Parkstad) is bijgaand artikel verschenen over de herinrichting van de buitenomgeving van een aantal kinderopvang locaties.

Tijd voor Talent

Redesign buitenlocaties

Wij vinden het belangrijk dat kinderen en medewerkers zowel binnen als buiten op verschillende manieren worden uitgedaagd om hun talenten te tonen. Daarom gaan we de komende jaren, naast ons Redesign-project in de locaties, ook onze buitenterreinen opknappen en vergroenen. Hiervoor werken we samen met Schoolpleinadvies en SNK Buitenterreinen. De buitenruimten worden zodanig ingericht dat kinderen worden uitgedaagd in hun creativiteit. Zo is er de gelegenheid tot balanceren, klimmen en klauteren, verstoppen en prikkelen (bijvoorbeeld door zand- en waterspel en een moestuin).

We maken gebruik van losse elementen, zodat de kinderen ook de kans krijgen om hun eigen spel te spelen. Bepaalde vaste onderdelen komen terug op alle locaties, zodat deze herkenbaar zijn als KOP-locaties. Daarbij worden per locatie keuzemogelijkheden aangeboden die passen bij de betreffende locatie. De eerste ontwerpen hebben wij inmiddels ontvangen en zien er veelbelovend uit. We starten met de herinrichting van de Schatgraver (kleine aanpassingen), Dopi (onder andere het toevoegen van waterspel) en Steltloper (aparte babyhoek). Daarna is het grote buitenterrein van Kiekeboe aan de beurt, waarvan hieronder een kleine impressie te zien is. (Zie afbeelding)