< terug naar projecten overzicht

Inrichting klimaat adaptieve en educatieve buitenruimte Dr. H. Bavinckschool – Dordrecht – Zuid Holland

Stichting H3O – Dr. H. Bavinckschool, Dordrecht

Procesbegeleiding – Begeleiding ontwerpproces – Lobby richting gemeente – Fondsenwerving en subsidies

Het team en de kinderen van de Dr. H. Bavinckschool hebben al jaren de wens voor een meer uitdagende en groenere inrichting van het schoolplein. Naast het vervangen van speeltoestellen denken zij dat er nog veel meer mogelijk is voor de kinderen.

Zo willen zij graag meer buiten les gaan geven, een avontuurlijke buitenspeelplek, meer groen, bomen en schaduw toevoegen en werk maken van de moestuin. Op deze manier zorgen zij ervoor dat de kinderen een prettige speel- en beweegruimte krijgen met voldoende mogelijkheden voor ontwikkeling en ontdekken. Ook wordt hiermee gewerkt aan biodiversiteit en natuureducatie.

Nu heeft het schoolbestuur al een budget gereserveerd voor vervanging van de speeltoestellen. Verder zijn subsidies aangevraagd bij de Provincie, het Waterschap en ook de gemeente. Tot de grote vreugde van het team waren deze instanties ook enthousiast over de plannen en zij hebben een mooie bijdrage toegezegd voor de realisatie van het Groen-Blauwe schoolplein. Verder zijn serviceclubs en mogelijke sponsoren aangeschreven.

Verschenen persbericht over dit project

Bericht van de Groeneschool.eu over dit project

In het najaar van 2020 wordt dit project gerealiseerd